Trends:
Dominio de Atauta

Dominio de Atauta

adres:
Calle Morcuera, 0 S/N
Stad:
ATAUTA (Postcode 42345)
Plaats:
Soria, Castilla y León
land:
Spanje
telefoon:
975 35 08 55
website:
http://www.dominiodeatauta.com/

We zijn in de Vallei Atauta in Soria, bijna aan de oostelijke grens van de Ribera del Duero. Domein Atauta is gebouwd in vier hoogten op rock en totaal gewicht (om onnodig pompen te voorkomen), op een helling van de vallei, omgeven door wijngaarden, 7 km ten zuiden van de stad van San Esteban de Gormaz, waardoor de Duero. Een van de eigenaardigheden van Atauta is de hoogte waarop de wijngaard is gelegen tussen 950 en 1000 meter boven de zeespiegel, waardoor het een tragere rijping van de druiven. Het wordt met de hand geoogst en alle druiven komt in de bovenste verdieping, waar valt afzettingen zich op het volgende niveau.

De bepalende factor in het karakter van elk van de wijnen van dit wijnhuis is de diversiteit van de bodem: 35 soorten grondwetten, tentoonstellingen en richtingen, die tot uiting komen in het resultaat verkregen en vervolgens hun wijnen.

De leeftijd van de niet-low-stammen 60, samen met vele anderen die de anderhalve eeuw overtreffen, en 80% zijn vooraf filoxéricas.

Overwegend fijne rode druiven, zoals bekend bij de tempranillo, meer dan 600 percelen (15 hectare zijn eigendom, waarop de controle van de andere 45 toe te voegen), werkte met grote roeping, zonder enige chemische behandeling, zoals het maken biodynamica.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Dominio de Atauta