Edradour Distillery

Edradour Distillery

adres:
Pitlochry PH16 5JP
Stad:
Edradour
land:
Verenigd Koninkrijk
website:
http://www.edradour.com/

De vroege geschiedenis van whisky in Schotland is grotendeels gedocumenteerd. Er wordt gedacht dat voorafgaand aan de 15e eeuw, whisky bestond voor medicinaal gebruik, het drinken en het delen in kleine bijeenkomsten. Vermoedelijk op unieke mogelijkheden om het leven werd geroepen 'Uisge Beatha', 'het levenswater' te verlengen hebben.

Het verhaal van Edradour en de distilleerderij is nauw gevangen in de dramatische geschiedenis van de ontwikkeling van Scotch whisky.

Voordat whisky werd synoniem met Schotland, gerespecteerd en gewaardeerd over de hele wereld werd geproduceerd op kleine schaal in pot stills en illegaal, meestal in de Highlands. Edradour was niet anders en gedistilleerd gedurende de strijd tussen de illegale stills van de Highlanders, die gewoon wilden whisky (te zien als hun recht) te maken en de ambtenarij van het Excise Officers, die uit waren om hen te stoppen vermijden plicht of belastingwetgeving.

Met het Excise Act van 1823 bemoedigend licenties en het verminderen van de accijnzen op alcohol, werd het aantrekkelijker om te ontsnappen aan de illegale stills te verplaatsen naar een rechtspersoon. Als gevolg Edradour naar behoren is opgericht in 1825 als een samenwerkingsverband van lokale boeren.

Edradour heeft altijd een overlevende meegemaakt zowel mager en welvarende tijden en wellicht op grond van haar geringe omvang, in staat om gemakkelijker aan te passen aan veranderende omstandigheden is geweest: van de oorspronkelijke succesverhaal van blended whisky om de eigendom van de New Yorkse maffia, van grootzakelijke eigendom aan een welkome terugkeer naar de Schotse handen.

Vandaag de dag, onder het scherpe vaardigheden van Andrew Symington, Meester van de Quaich, Edradour Distillery produceert nu - samen met de traditionele, handgemaakte boerderij whisky - innovatieve nieuwe single malts.

Klein maar fijn, na alles.

Wanneer u de distilleerderij bezoekt, zult u de laatste single malt whisky met de hand vervaardigd in de kleinste traditionele stills in Schotland, nog steeds gehuisvest in hun oorspronkelijke boerderijgebouwen proeven.

We beschouwen dit als een triomf van de traditionele kunst en ambacht van whisky productie over de groeiende massaproductie handel. In tegenstelling tot grotere distilleerderijen, we hebben geen computers verbonden aan apparatuur en bezoekers zien en ruiken het unieke proces van samen gerst, bronwater en gist allemaal onder een dak te brengen.

Edradour zit vol met unieke eigenschappen. Oude kleinschalige apparatuur, waarvan sommige is de laatste in Schotland, kunt u zien hoe de whisky wordt gemaakt.Gewoon bloot en open aan de lucht, bezoekers zien de werking van echte Victoriaanse whisky productie vandaag gebeurt.

Hier is slechts een greep uit de vele unieke kenmerken van Edradour Distillery. Veel meer zullen worden ontdekt op de Tour.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Edradour Distillery