Trends:
Garmón Continental

Garmón Continental

adres:
Camino De La Ribera S/n.
Stad:
Olivares De Duero (Postcode 47359)
land:
Spanje
telefoon:
+34 983 48 87 08
website:
https://www.garmoncontinental.com/

Met Garmón Continental vervolledigen de García hun specifieke trilogie van wijnen en wijnhuizen in de Douro-vallei -Mauro (Tudela de Duero) en San Román (Toro) - met een opwindend en exclusief familieproject op basis van de wijngaard, met tempranillo of rode wijn prima als hoofdrolspeler, en dat zal niet meer zijn dan 80.000 flessen per jaar.

De eerste vintage, Garmón 2014, komt uit een selectie van wijnstokken, tussen 40 en 80 jaar oud, gekweekt in kleine minifundi's van vier gemeenten in de oostelijke gebieden van de Ribera del Duero: Baños, Tubilla en La Aguilera op de rechteroever van de rivier , Moradillo aan de linkerkant.

De hoogte, tussen 850 en 1000 meter, naast de frisheid en langzame rijping in deze bodems, voornamelijk kleiachtig kalk en grind, verleent zenuw, diepte en een beheerste volwassenheid.

Continental Garmon is gebouwd op een perceel van 3 ha in de "Pago de la Barca", tegenover de Douro en loopt door Quintanilla de Onésimo en Olivares. Het beslaat een ruimte van 2000 vierkante meter verdeeld in verschillende modulaire gebouwen rond een grote centrale binnenplaats .

De kelder wordt bereikt door een windscherm als een glazen lade, waarbij het gistingsgebied het hart van de kelder bezet met een capaciteit voor 80.000 kg druiven in roestvrijstalen tanks van 5.000 tot 8.000 kg, waarbij de druiven worden verplaatst zwaartekracht voor het begin van de fermentatie die zich spontaan met inheemse gist zal ontwikkelen.

De gemiddelde rijpingsperiode is 16 maanden, met 100% Frans eiken uit verschillende kuipen met 27 mm dikke stokken en tussen 24 en 36 maanden natuurlijk drogen.

Tijdens de uitwerkings- en verouderingsprocessen wordt gestreefd naar aromatische rijkheid, zachte en harmonieuze tannines en een gematigde extractie die bijdraagt ​​aan het schetsen van de stijl van een complexe, harmonieuze en verfijnde wijn.

Met Garmón zet de García-familie zich in voor een voorouderlijke wijnbouwcultuur, van oude wijngaarden, kleine krachtige en inheemse klonen, gelegen in hogere, koudere en continentale oeverzones met een langere rijcyclus en latere oogst. Deze factoren bepalen de eigenaardigheid van een elegant en sappig rood, met een imposante en verfijnde fruitige uitdrukking.

Garmón Continental: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Garmón Continental

Filters

Categorie

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Druiven

Toevoegen

Robert Parker

Wijnen van Garmón Continental