Welkom bij Drinks&Co

Je moet ouder zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken.

Voer alsjeblieft je geboortejaar in.

Drink met mate

Je account is nu klaar voor gebruik.

Jouw gegevens worden correct opgeslagen

Giacomo Borgogno & Figli

CN, Piedmont

Meer informatie

Alle producten van Giacomo Borgogno & Figli

24 producten
ornament ornament ornament

over Giacomo Borgogno & Figli

De naam Borgogno is altijd gekoppeld aan een van de oudste wijnproducerende huizen in Langa en Piemonte. Het begon allemaal in 1761 toen Bartolomeo Borgogno de kelder gevestigd. In de jaren die volgden, de verhalen van het bedrijf en ons land vaak met elkaar verweven. In 1861, bijvoorbeeld, toen de eenheid van Italië tot stand is gekomen, de Barolo di Borgogno was gekozen om de viering lunch van de officiële eenheid van Italië te begeleiden wijn.

De absolute leidende figuur van de nieuwe eeuw was Cesare Borgogno. De jongste van de vijf broers en zussen, nam hij de leiding over in 1920. Een opvallend en charismatisch figuur, onmiddellijk overgebracht hij een gevoel van enthousiasme en heeft geleid tot substantiële innovaties. Het genie van Cesare gaf aanleiding tot een traditie die vandaag de dag volkomen dwaas lijkt: een deel van de wijnen van de beste jaren zijn gereserveerd en begeerde weg in het donker kantines bijna twintig jaar. En zo begon de verzameling van de beste millennium van Barolo. Dankzij deze intuïtie, dit is par voor de cursus te worden. Zelfs vandaag de kelders zijn een zeldzaam moment in de geschiedenis van Langa's. In de tweede helft van de jaren 1950, de herinrichting van de kelders werd voltooid en het bedrijf nam de huidige naam van "Giacomo Borgogno & Figli 'in 1967.Na de dood van Cesare Borgogno in 1968, de leiding van het bedrijf overgedragen aan zijn kleindochter Ida en haar toekomstige echtgenoot, Franco Boschis, die beiden nauw betrokken waren bij de operatie, en vervolgens aan hun kinderen Cesare en Giorgio.

2008 markeert een belangrijke stap in de geschiedenis van Borgogno: het bedrijf wordt overgenomen door de familie Farinetti genomen. De volgende jaren zagen de afronding van de ingrijpende renovatie van het hoofdgebouw dat het terugkeert naar zijn originele uiterlijk; in overeenstemming met de traditie, zijn er geen wijzigingen in de 1761 historische kelders. In 2012 Andrea Farinetti, hebben voltooid oenologie studies, staat aan het roer van het bedrijf.

Borgogno is gelukkig tot 5 gewaardeerde Barolo Cru ', die de elegantie van de klassieke wijn toe te kennen:

 • LIJST

 • Cannubi

 • FOSSATI

 • San Pietro DELLE VIOLE

 • Cannubi SAN LORENZO

  Barolo: het hart van de zone productie van wijn met dezelfde naam. Barolo is een klein stadje creëren van een van de grootste wijnen ter wereld. Hier kan de wijnbereiding traditie gevonden worden in elk moment van het leven. Al eeuwenlang heeft de bodem zijn roeping getoond;blijkt in de bodem van de kleiige kalksteen mergel, in de gelukkige belichting, in de hoogte en in het klimaat van de elementen die dit gebied van het terrein voor Piemonte wijnen te maken. Echter, de natuur alleen is niet genoeg: voorzichtig en geduldig werk vereist is als gevolg van de moeilijke aard van het oogsten van de wijngaarden, een kostbare kunst die het mogelijk maakt grote druiven elk jaar worden geteeld. Borgogno, naar aanleiding van een code van de absolute milieuvriendelijkheid, behandelt de druiven in de beste methoden; geen chemische meststoffen gebruikt, alleen duurzame behandelingen gebruikt. Deze harde werk resulteert in een schone druif, vrij van residuen van essentieel belang voor de productie van kwaliteitswijnen. Het platteland Borgogno beslaat 20 hectare, waarvan 4 bossen en 16 wijngaarden. Ongeveer 60% wordt gekweekt op Nebbiolo, wordt de resterende land verdeeld tussen Dolcetto en Barbera. Cannubi, Connubi San Lorenzo, Fossati, Liste en San Pietro Delle Viole zijn enkele van de beste wijnen van Barolo.

  Casa Borgogno, met zijn eigen kelders uitgehouwen in de live-tufsteen van de heuvel, bevindt zich midden in het historische centrum van de stad Barolo.Het sterke punt van Borgogno ligt in zijn onvoorwaardelijk respect voor traditie, waar wijnen van vervlogen tijden en zijn eigenlijk gemaakt met traditionele en natuurlijke wijn maken methoden, en wijst er dan ook:

  geen geselecteerde gisten gebruikt, geen gebruikte enzymen, geen mannoproteïne gebruikt. De fermentatie praktijken hetzelfde voor vele tientallen jaren met een lange gisting, te drukken en met de hand-pompen gebleven. Door de jaren de techni- ques zijn verfijnd die levendig, waar en schoon wijnen, anders elke jaar biedt doordat zij zich aan de eigenschappen van het jaar, maar altijd onmiskenbaar Borgogno afdichting, vanwege de lange rijping in de grote vaten in Slavonian eik. Een eeuwenoude gewoonte gemaakt door Cesare Borgogno in 1920 is ongeveer 20.000 flessen van grote Barolo wijnen gereserveerd, voor veroudering die een minimum van tien jaar duurt. Het resultaat is een buitengewone full-body en het evenwicht met verschillende en gewaardeerde notities. De oude apparatuur staat in een hoek van de kelder als bewijs van de geschiedenis van Borgogno.

Lees meer Minder lezen Blue Arrow Down Icon

Locatie en andere informatie

Giacomo Borgogno & Figli
Giacomo Borgogno & Figli
Plaats: Barolo (Postcode 12060)
Plaats: CN, Piedmont
Land: Italië
Telefoon: +39 0173 56108
http://www.borgogno.com/