Herdade do Mouchão

Herdade do Mouchão

land:
Portugal
telefoon:
+351 268 530 210
website:
http://mouchao.pt/

Het fijne, glooiende landschap van de regio Alentejo in Portugal, tussen Lissabon en de Algarve, wordt gedomineerd door kurkbossen en olijfboomgaarden. In het begin van de 19e eeuw verhuisde Thomas Reynolds hier vanuit Porto, voornamelijk om betrokken te raken bij de kurkindustrie.
Drie generaties later kocht zijn kleinzoon, John Reynolds, een terrein van 900 hectare met twee kleine rivieren er doorheen - Herdade do Mouchão. Naast de kurkactiviteiten van de familie begon hij met het maken van wijn. Wijngaarden werden geplant en in 1901 bouwde hij een adobe wijnmakerij met een hoog plafond (of "adega") met witgekalkte muren en een traditioneel rood pannendak. In 1929 werd een distilleerderij aan de wijnmakerij toegevoegd, waar tot op heden de beroemde brandewijn van Mouchão wordt geproduceerd.
In de vijftiger jaren. Terwijl het landgoed kurk, olijven, granen en varkens en schapen bleef produceren (zoals het vandaag doet), begon de wijnhandel uit te breiden. Er werden meer wijnstokken geplant, de wijnbouw verbeterde en de bottelverkoop begon, ter vervanging van de oude traditie van wijn die puur werd gemaakt voor bulkverkoop aan lokale steden en dorpen.
Na de revolutie van 1974 werd het landgoed onteigend en keerde het pas in 1985 terug naar de familie.Tegenwoordig wordt de Herdade do Mouchão nog steeds gerund door de afstammelingen van de oorspronkelijke familie wiens kelder- en wijngaardarbeiders al generaties lang bij hen zijn. Het proces is, zoals altijd, niet gehaast. De druivensoorten zijn lokaal, met de hand geplukt en met de voet betreden.
In de steeds veranderende wereld van wijnmaken, blijft Herdade do Mouchão een traditionele, door een familie gerunde wijnmakerij.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Herdade do Mouchão

Filters

Categorie

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Land

Robert Parker

Winkels