Trends:
Herdade do Rocim

Herdade do Rocim

land:
Portugal
website:
http://rocim.pt/

De Herdade do Rocim is voornamelijk het resultaat van een verlangen en een droom. "God wil, mensendromen, het werk is geboren" is de poëtische uitdrukking van Fernando Pessoa die het best kan helpen de omstandigheden te begrijpen waarin het idee en het geconstrueerde werk tot stand kwamen. Dit is het pad dat we willen volgen. In de kwetsbaarheid van onze menselijke toestand, durven we te denken dat, in feite, om de realiteit te bereiken die vandaag het Landgoed van de Rocim is, een of andere God ons heeft geïnspireerd en een of andere droom ons heeft bewogen.

Begonnen met werken aan de mechanisering van de landbouw in de jaren '70, is investering in gediversifieerde en complementaire sectoren een verwijzing naar de koers van Movicortes. Het bedrijf op het gebied van apparatuur (openbare werken, landbouw en auto's), later bij de media, boeken en wijnproductie, met Rocim.
De investering in het wijngebied begon in 2000 met de Herdade do Rocim. Een eigendom van ongeveer 120 hectare, waarvan 70 wijngaarden, tussen Vidigueira en Cuba, in de Baixo Alentejo. Daar begon een nieuw avontuur en een droom.De eerste jaren waren gewijd aan de herstructurering en kwalificatie van het landgoed, met de aanplant van nieuwe wijngaarden en de introductie van nieuwe druivensoorten, in een project dat nieuwe en oude kennis vermengd met rede en emotie, ondersteund door de liefde van vader en dochter. Toen kwam de bouw van de kelder en de productie van wijn, met eigen merken.
Ook in Cortes (Leiria), de geboorteplaats van José Ribeiro Vieira, oprichter van het bedrijf, begon Rocim in 2003 met het planten van wijnstokken om het merkimago van deze parochie en ook de familietraditie in de wijnsector te herstellen. van de Mata-vallei.
Vandaag de dag wordt Rocim al erkend voor de kwaliteit van de wijnen en de kelder. Als je over je geschiedenis spreekt, spreek je over de droom en zo moet je ook spreken over het heden en de toekomst. Omdat de droom geen einde heeft.

Herdade do Rocim: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Herdade do Rocim