Trends:
Le Clos des Fées

Le Clos des Fées

adres:
69 Rue Mal Joffre
Stad:
Vingrau (Postcode 66600)
Plaats:
Perpignan, Occitanie
land:
Frankrijk
telefoon:
+33 4 68 29 40 00
Fax:
+33 4 68 29 03 84
website:
http://www.closdesfees.com/

De roeping van Hervé Bizeul was al getrokken. Reeds op 21-jarige leeftijd won hij de wedstrijd voor de Beste Jonge Sommelier van Frankrijk. Een paar jaar later opende hij een wijnbar in de Franse hoofdstad en lanceerde hij, 5 jaar later, in een journalistieke carrière, eerst in wijn en daarna in de gastronomie.

In 1997 vestigde hij zich in een verloren dorp en genesteld in een imposant kalksteencircus in het hart van het meest bergachtige gebied van de wijngaard van de Roussillon, Vingrau, en kocht een paar hectare wijnstokken om voor het weekend te zorgen. Op dit moment ontmoet hij zijn vrouw Claudine, van het eiland Reunion, en overtuigt haar om te beginnen aan een gekke avontuurlijke wijn. Dus in 1998, zonder geld, wordt het domein gecreëerd.

Aanvankelijk was het idee om wijn te produceren voor puur plezier, voor vrienden en dus uiteraard zonder financiële belangen. Uitgaande van dit postulaat ontwikkelen ze zonder uitzondering een eerste jaargang (de eerste cuvées worden geperst in een linnen), maar met veel passie.Gemerkt vanaf de eerste oogst, zijn de wijnen meteen een groot succes. Ze worden ook vandaag de dag wereldwijd geëxporteerd.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Le Clos des Fées

Filters

Te koop