• Send to:
  • +44 2035140552 10h-18h
  • Winkelwagen
Leffe

Leffe

adres:
Industrielaan 21 Boulevard Industriel
Stad:
Brussels (Postcode 01070)
Plaats:
Belgium
land:
België
telefoon:
070 222 919
website:
http://www.leffe.com/

Leffe, een brouwerij traditie sinds 1240: Opgericht in 1152, de Notre-Dame de Leffe was een abdij van de norbertijnen canons, dwz monniken leven in een gemeenschap kenmerkt zich door zijn gastvrijheid.

Pelgrims waren altijd welkom bij Leffe en in 1420 besloten de kanunniken een brouwerij voor de voorbereiding van een gezond bouwen, verkwikkende drank (ziekten zoals de pest liep ongebreideld door de regio op dat moment, en het koken van water tijdens de top fermentatieproces van het Leffe bier doodde alle ziektekiemen). Na de Franse Revolutie werd de abdij opnieuw opgericht in 1929 De abdijkerk werd herbouwd op de oude boerderij gronden, zoals het mooie 18e-eeuwse kerk was verwoest. Elke monnik had een specifieke taak en was volledig ten dienste van de parochies.

De Leffe abdij in 1740, in zijn hoogtijdagen: op de voorgrond kunnen we de molen met zijn vakwerkhuizen gevel te zien, met behulp van het water van de rivier de Leffe. Op de achtergrond, tegenover elkaar, twee vijandelijke vestingen: de Montorgueil toren en het kasteel van Crevecoeur. Een lay brouwmeester werkte voor de abdij en maakte een Leffe bier dat zo heerlijk dat de parochianen de voorkeur aan een Leffe op zondag te drinken in plaats van naar de kerk was. De abt moest krachtig actie te ondernemen.

De abdij en de brouwerij werden tijdens de Franse Revolutie gesloten en leek niet meer dan een verre herinnering zijn, totdat de abdij werd opnieuw opgericht in 1929 In 1952 abt Nys en Albert Lootvoet besloten om opnieuw het nemen van de brouwerij traditie van Leffe met zijn goed bewaard recept en bieden een scala aan heerlijke Leffe bieren. In de tussentijd heeft AB InBev-up genomen van de toorts en heeft een verbintenis tot de traditie van de Leffe-bier dat is gebrouwen volgens hetzelfde recept sinds 1240 ere gemaakt.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Leffe