Welkom bij Drinks&Co

Je moet ouder zijn dan 18 jaar om deze website te bezoeken.

Voer alsjeblieft je geboortejaar in.

Drink met mate

Je account is nu klaar voor gebruik.

Marchesi di Barolo

Marchesi di Barolo

adres:
Via Roma, 1
Stad:
Barolo (Postcode 12060 )
Plaats:
Cuneo, Piedmont
land:
Italië
telefoon:
+39 0173 56.44.91
Fax:
+39.0173.56.44.44
website:
http://www.marchesibarolo.com/

De oude kelders van de markiezen van Barolo bevinden zich in Barolo, in het gebouw met uitzicht op het Castello dei Marchesi Falletti. Precies hier, meer dan 200 jaar geleden, begon een prachtig verhaal.

Het verhaal van een wijnmakerij, beschermd door glooiende heuvels in het hart van de Langhe, waar een wijn werd geboren die, in de mode van de Franse traditie, Barolo heette ter ere van de geboorteplaats. Niemand kon zich toen voorstellen dat hij op een dag koning zou worden: de koning der wijnen, de wijn der koningen.
Het verhaal begint, meer precies, in 1807, wanneer de markies van Barolo, Carlo Tancredi Falletti, in Parijs trouwt met een Franse edelvrouw, Juliette Colbert van Maulévrier, achterkleinzoon van de beroemde minister van financiën van de Zonnekoning. Het was Juliette om de grote te raden het potentieel van de in Barolo geproduceerde wijn die, alleen na een volledige gisting en een langdurige verfijning in hout, alle typische eigenschappen van de bodem en de wijnstok kon onthullen: de Nebbiolo, krachtig en sober, in staat om in de loop van de tijd mee te gaan en alle kenmerken van dit buitengewone terroir.

In 1864, met de dood van Juliette, stierf de prestigieuze Falletti-dynastie:om zijn geheugen en zijn liefdadigheidsactiviteit te bestendigen, werd de Opera Pia Barolo gecreëerd in het prachtige Palazzo Barolo, in Turijn, door de wil van de Marchesa

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Marchesi di Barolo