Opus One Winery

Opus One Winery

adres:
7900 St. Helena Highway P.O. Box 6
Stad:
Oakville (Postcode CA 94)
Plaats:
Oakville, California
land:
Verenigde Staten van Amerika
telefoon:
(707) 944-9442
Fax:
(707) 948-2497
website:
http://en.opusonewinery.com/

OPRICHTERS: Van de grote Europese wijn families, de Rothschilds zijn misschien wel de bekendste. En Baron Philippe de Rothschild is misschien wel de bekendste van deze grote familie. Op de leeftijd van 20, Baron Philippe nam het beheer van Château Mouton Rothschild van zijn vader Baron Henri. Philippe De visie veranderde de wereld van de wijn: hij heeft Château bottelen, in opdracht grote kunstenaars zijn wijnetiketten illustreren - en, in samenwerking met Robert Mondavi in ​​1979, creëerde Opus One.

In de jaren 1980, na de dood van haar vader, Barones Philippine de Rothschild liet een podium carrière die de Comedie Française en de Renault-Barrault Theatre Company opgenomen, brengt haar eigen prachtige stijl en creativiteit aan het ontwerp, de bouw en de exploitatie van Opus One.

Onder grote Nieuwe Wereld wijn pioniers, Robert Mondavi is een internationaal icoon. Het brengen van een passie voor uitmuntendheid op alles wat hij deed, Robert Mondavi leidde een renaissance in Californië een goed glas wijn voor meer dan zes decennia. Onder andere prestaties, hij temperatuurgecontroleerde gisting, Frans eiken vat veroudering, en high-density wijnbouw kennis met een jonge Amerikaanse wijnindustrie. Maar het leven is niet alleen wijn voor Robert Mondavi:verbreedde hij de Amerikaanse culturele smaakpapillen door te trouwen met een goed glas wijn te eten, muziek en kunst. Een van de weinige Amerikanen de Franse medaille van het Legioen van Eer ontvangen te hebben, Robert Mondavi toonde buitengewone visie als mede-oprichter van Opus One.

HET VERHAAL: Château Mouton Rothschild wijnmaker Lucien Sionneau en Robert Mondavi's zoon Timothy maakte het partnerschap eerste jaargang bij de Robert Mondavi Winery in 1979 Het jaar van de partners officieel aangekondigd hun joint venture..

In 1981 een enkel geval van de joint venture wijn verkocht voor $ 24.000 in de eerste Napa Valley Wine Veiling - de hoogste prijs ooit voor een Californische wijn betaald. In 1982 Robert Mondavi en Baron Philippe de Rothschild begon label design. De partners zijn overeengekomen om een ​​naam van Latijnse oorsprong voor de joint venture te kiezen, zorgen voor gemakkelijke herkenning in het Engels en Frans. Baron Philippe kondigde zijn keuze, "Opus", een muzikale aanduiding van het eerste meesterwerk van de componist. Twee dagen later stelde hij een extra woord: "Opus One".

De 1979 en 1980 wijnen werden gelijktijdig onthuld in 1984 als Opus One's eerste release.Opus One werd toen bekend als Amerika's eerste ultra-premium wijn, tot oprichting van een categorie van wijn geprijsd door de fles op $ 50 en hoger.

Na Lucien Sionneau pensionering in 1985, Patrick Leon trad Château Mouton Rothschild als wijnmaker en Timothy Mondavi als co-wijnmaker van Opus One.

Drie jaar later, Baron Philippe de Rothschild in Frankrijk overleed op de leeftijd van 85; en Barones Philippine de Rothschild nam de teugels van de familie wijn business. Dit zelfde jaar Opus One geëxporteerd een deel van haar 1985 vintage - en werd de eerste ultra-premium Californische wijn worden verkocht in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Zwitserland. Internationale vraag naar de wijn bleef, en in 1999 Opus One vierde zijn 20ste verjaardag door te oordelen verticale proeverijen en galadiners in Oakville, New York, Parijs en Londen. In 2001 heeft de release van zijn 20ste vintage - de 1998 - werd met gala gebeurtenissen in Tokyo en Hong Kong.

Raad van bestuur van de wijnmakerij benoemd David Pearson CEO in 2004, de eerste persoon afzonderlijk verantwoordelijk voor Opus One. Michael Silacci werd daarna genoemd wijnmaker, de eerste die de volledige verantwoordelijkheid voor wijnbouw en wijnbereiding aannemen.

Constellation Brands, Inckocht Robert Mondavi Corporation en nam 50% eigendom van Opus One in 2005. Barones Philippine de Rothschild en vervolgens Constellation Brands President en COO Robert Sands kondigde de Opus One Accord tussen Baron Philippe de Rothschild, SA en Constellation Brands, Inc Opus One hypothetische bedrijfsvoorwaarden onafhankelijkheid op drie belangrijke gebieden: wijngaard management, binnenlandse en internationale verkoop en administratie.

Opus One Winery: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Opus One Winery

Filters

Categorie

Prijs

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Robert Parker

Winkels