Palm

Palm

adres:
Steenhuffeldorp 3 B-1840
Stad:
Steenhuffel
land:
België
telefoon:
+32 (0)52 31 74 11
Fax:
+32 (0)52 30 41 67
website:
http://www.palm.be/

De geschiedenis van PALM Breweries gaat terug tot 1686 Op dat moment Theodoor Cornet, estate manager van Kasteel Diepensteyn, was de eigenaar van een herberg tegenover de kerk in Steenhuffel. Hij gebrouwen bier en gedestilleerd jenever er voor zijn gasten, ook het brouwen van een zwaardere "bier Counts '" voor de Heren van Diepensteyn, graven van Maldeghem-Steenhuffel. In 1747, Anne Cornet omgezet in een kleine hoge gisting dorp brouwerij, de verkoop van bier aan de inwoners van het dorp. Ze noemde haar brouwerij Den Hoorn, het meest waarschijnlijk na de Nederlandse vertaling van haar Franse achternaam Cornet. Later werd de brouwerij overgenomen door Jean-Baptiste De Mesmaecker, die ook werd burgemeester van Steenhuffel.

In de jaren negentig, PALM Breweries aanzienlijk in omvang toegenomen. Als een cultureel project, PALM het opzetten van een joint venture in 1990 met de BOON lambikbrouwerij in Lembeek. In 1998 werd Brouwerij RODENBACH overgenomen. Rond de wisseling van het millennium, PALM geconfronteerd enkele problemen. In België was de bierconsumptie daalt al enige tijd, en gespecialiseerde bieren met een relatief laag alcoholpercentage lijden het meest. Om het tij te keren, Jan Toye ontwikkelde een "multi-niche" strategie, focus op authentieke rasbieren en export.Zijn zoon Matthias is geïnfecteerd door de passie voor familie traditie en de roeping van de brouwer, en sinds 2011 is de volgende generatie van PALM Breweries vertegenwoordigd.

PALM Breweries is een toeristische trekpleister, dat 20.000 bezoekers per jaar, waar een informatieve rondleiding van bezoekers in de brouwerij wordt gecombineerd met een bezoek aan de beroemde Brabantse trekpaarden op Stoeterij Diepensteyn verwelkomt.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Palm