Trends:
Paulo Laureano

Paulo Laureano

telefoon:
+ 351 284 437 060

Sinds het midden van de jaren 90 wordt Paulo Laureano erkend als een van de meest productieve wijnbouwconsulenten in Alentejo. Hij is een van de meest gewilde wijnmakers in de regio en heeft met meer dan dertig producenten samengewerkt om de meerderheid van de beroemdste wijnen van Alentejo te creëren. Hij bracht ook enige tijd door met het leiden van het wijnbouwteam bij de beroemde wijnmakerij Mouchão.

Naast deze projecten creëerde Laureano ook zijn eigen wijn in de Vidigueira subregio waar hij de sprong maakte van adviseur naar producent. Vanaf het begin heeft hij altijd zijn steun voor de unieke Portugese druivensoorten benadrukt. Gebruik maken van het gebruikelijke trio van rode druivensoorten zoals Aragonês, Trincadeira en Alicante Bouschet en, Antão Vaz, Arinto en Roupeiro voor witte wijnen. Met deze druiven produceerde Laureano een breed scala aan moderne wijnen, die allemaal van elkaar verschillen.

Laureano heeft ook erkenning gekregen voor zijn inspanningen om Tinta Grossa te herstellen en te identificeren, een oude druivensoort die steeds populairder wordt in Alentejo. Met deze druif heeft hij de eerste variëteitswijn gecreëerd die de Paulo Laureano Tinta Grossa wordt genoemd.

Paulo Laureano: Drinks&Co beveelt je aan

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Paulo Laureano

Filters

Categorie

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Toevoegen

Robert Parker

Winkels