Quinta de Chocapalha

Quinta de Chocapalha

adres:
2580-081 Aldeia Galega Da Merceana
land:
Portugal
telefoon:
+351 263 769 317

Het beklimmen van het Serra de Montejunto-gebergte onthult een landschap dat de zintuigen betovert. Een landschap gemaakt van groene velden, niet alleen van wijngaarden, en de blauwe oceaan.

Quinta de Chocapalha ligt genesteld in die glooiende heuvels die zich uitstrekken tot aan de rivier de Taag. De weg, die van Aldeia Galega da Merceana komt, heeft een unieke charme, versierd met grote eeuwenoude bomen.

Van de in totaal 70 hectare zijn 46 beplant met wijngaarden. De Pêra Rocha-perenboomgaard, met 'Pêra Rocha do Oeste' beschermde oorsprongsbenaming, beslaat 4,5 hectare en het resterende gebied bestaat uit verschillende bossen, waarvan sommige zeer oud zijn - vermoedelijk de oudste dateren uit de 14e eeuw, en de olijfbomen creëren een grens langs de grenzen van het landgoed.

De witte variëteiten zijn Arinto, Viosinho, Gouveio, Chardonnay en Sauvignon Blanc. De rode rassen zijn Touriga Nacional, Tinta Roriz, Castelão, Syrah, Touriga Franca, Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon en Petit Verdot.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Quinta de Chocapalha

Filters

Categorie

Soort Wijn

Wijn Land

Beschermde Oorsprongsbenaming (BOB)

Robert Parker

Winkels