Trends:
Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meão

adres:
Quinta Do Vale Meão
Stad:
Vila Nova De Foz Côa (Postcode 5150)
Plaats:
Douro, Guarda
land:
Portugal
telefoon:
+351 279 762 156
Fax:
+351 279 762 207
website:
http://www.quintadovalemeao.pt/

In 1877 kocht D. Antónia Adelaide Ferreira, al eigenaar van het grootste landbouwerfgoed van de Douro, een openbare veiling van 300 hectare ongerepte grond naar de VN-kamer van Foz Côa. Haar droom was om vanaf nul te bouwen aan een modelverkenning, die in haar alle enorme ervaring die haar hele leven als een zakenvrouw uit Douro was opgedaan, materialiseerde.

Dit ambitieuze project werd volledig uitgevoerd tussen 1887 en 1895. Het was de laatste en belangrijkste prestatie van die Vrouwe, die er echter weinig van genoot, sinds hij stierf in 1896.

Sindsdien is de boerderij altijd in het bezit gebleven van zijn nakomelingen. Vanaf de jaren '70 nam zijn trinete Francisco Javier de Olazabal zijn leiding over en begon een lang proces van het verwerven van onverdeelde delen van zijn verwanten en mede-eigenaars, en in 1994 werd hij, samen met zijn zonen, een eenmansbedrijf van Quinta. Tot die tijd werden de druiven van de Quinta verkocht aan het bedrijf AA Ferreira SA, opgericht door de nazaten van D. Antonia, en stonden aan de basis van enkele van zijn beste wijnen. Deze connectie ging door tot 1998, het jaar waarin Francisco Javier de Olazabal besloot af te treden als president van A.A., Ferreira SA, samen met haar zoon, wijnmaker Francisco de Olazabal y Nicolau de Almeida, te wijden aan de productie, veroudering en commercialisering van de wijnen van de boerderij, door de oprichting van het bedrijf F. Olazabal & Filhos, Lda.

Vanaf de jaren tachtig werd een belangrijke omschakeling van de wijngaard uitgevoerd, gedeeltelijk als gevolg van de onteigening van de landerijen onder water door de Valeira-dam. De nieuwe wijngaarden werden geplant in velden met verschillende druivensoorten, waarbij de Touriga Nacional de voorkeur had, een kaste tot dan toe bijna verlaten in de Douro, vanwege de kleine productiviteit en moeilijke teelt, maar die bijzonder goed aangepast bleek te zijn aan de bodem en klimatologische kenmerken van de Douro Superior, wat een grote bijdrage levert aan de kwaliteit en originaliteit van Quinta's wijnen. Gezien het feit dat het land van de Quinta verschillende geologische kenmerken heeft - schalie, graniet en alluvium - hebben we geprobeerd om van deze diversiteit gebruik te maken om de complexiteit ervan te garanderen.

Het is onze bedoeling maximaal te benutten, omwille van de originaliteit en complexiteit van onze wijnen, de combinatie van de verschillende traditionele Douro-variëteiten, uit afzonderlijke plots en de verschillende stijlen die het resultaat zijn van de geologische verscheidenheid van onze bodems.

We geven ook de voorkeur aan de combinatie van traditionele methode van vinificatie in wijnhuizen met moderne technologieën. Voor dit doel werd de 100 jaar oude Adega dos Novos gerestaureerd en volledig opnieuw ingericht, met respect voor het prachtige architectonische ontwerp en het herstel van de imposante wijnhuizen.

In 2007 werd ook de Adega da Barca Velha teruggevonden, uitsluitend gewijd aan de opslag van Port.

Het management van het bedrijf is toevertrouwd aan Francisco Javier de Olazabal, die een lange ervaring heeft in de wijnsector van Porto en Douro, en zijn zonen Francisco, verantwoordelijk voor de technische sector en Luisa, verantwoordelijk voor het commerciële en marketinggebied.

Ze worden ondersteund door een jong en gemotiveerd team, bestaande uit André Guedes op het gebied van wijnbouw, Marcela Brites op het gebied van oenologie, Frederico Lobão in het administratieve en logistieke gebied, Pedro Calheiros Lobo in Exportação en Mário Passeira als verantwoordelijke voor het wijnhuis.

De eerste wijnen die werden uitgebracht waren die van 1999 die zeer goed werden ontvangen door internationale critici

en door de kenners, zoals gebeurde met de volgende oogsten.

Maak nu kennis met onze wijnen.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Quinta do Vale Meão