Trends:
Schätzel

Schätzel

adres:
Oberdorsftr 34
Stad:
Nierstein (Postcode 55283)
Plaats:
Rheinland-Pfalz
land:
Duitsland
telefoon:
06133 5512
website:
http://www.schaetzel.de/

Sinds 650 jaar de familie Schätzel werkt wijnbouw aan de Rijn. Het doel was altijd om unieke wijnen die laten zien waar ze vandaan komen maken. Best steil en glooiende wijngaarden langs de Rijn zijn de goede fokken van de wijnen. Met vele moeizame inspanning worden de druiven geoogst, gesorteerd en voorzichtig geperst. In de 800 jaar oude kelders, de wijnen krijgen dan een veel tijd en zorgvuldig beheer van de keldermeester Kai Schätzel. Dus karakter wijnen die hun plaats hebben verdiend op het wereldtoneel ontstaan.

Best steil en glooiende wijngaarden langs de Rijn zijn de goede fokken van de wijnen. Het wijnhuis Schätzel voornamelijk geteeld Wijngaarden in Nierstein Rode piste. De rode Tonschieferboden geeft de wijn een uitgesproken mineraliteit en fijne structuur.

De woning bevat ook toplocaties als de Pettenthal, Olijfberg, Hipping en heilige boom. Bovendien, de wijnmakerij bezit wijngaarden in Good Blum. Hier de wijnstokken groeien op een gele lössgronden.

Vintage. Diverse de hand druiven.

Grote wijnen geteeld in de wijngaard. En omdat we weten dat we proberen onze wijngaarden zo min mogelijk te verstoren. We worden nauwlettend in de gaten en de oogst geleidelijk aan alleen de beste druiven uit.Zo gebeurt het dat we zijn tussen september en half november tot 5 keer in een wijngaard. Natuurlijk dergelijk complex aflezing is alleen mogelijk met de hand.

De cut druiven worden vervoerd naar de wijnmakerij in kleine dozen. Hier de druiven zijn iets gekrompen en zijn beschikbaar tot 24 uur op de huid. Door middel van de zogenaamde maceratie aroma's vrijkomen uit de gerechten en de wijnen zijn complexer.

Dan komen de druiven in de wijnpers. Gehele brij behandeling geen pompen worden gebruikt. De druiven worden altijd voorzichtig gekanteld. Zo vermijden we letsel aan stengels en zaden.

Het vers sap wordt geklaard door sedimentatie. Dat betekent dat we moeten wachten tot op de bodem van een modderige sediment Settles. Daarboven is een helder sap in de tank. Door dit natuurlijke proces te redden wij het gebruik van filters. De helder sap loopt dan door dalende druk in de kelder.

Natuurlijke gisting in houten vaten.

In de kelder van elke wijn krijgt een eigen houten vaten. De meeste van onze vaten zijn 600 of 1200 liter en maximaal 50 jaar oud. Ongeveer 70% van onze wijnen worden gefermenteerd met wilde gisten.De zogenaamde spontane gisting zeer controle beslag en enigszins riskant. De oude en natuurlijke methode geeft elke wijn een kans om zichzelf te vinden en een diepe karakter te ontwikkelen. praten we weer op de achtergrond en kijken erg nieuwsgierig. Dit betekent dat we controle over elk vat meerdere malen per dag. Als alles goed gaat, de jonge wijnen gisten ongeveer 2 tot 3 maanden en hebben de meeste van hun natuurlijke suikers omgezet in alcohol. Toen we opgemerkt dat de gisting in eiken vaten te ruw is, kunnen we elk vat afzonderlijk koel en dus het intomen van de gisten.

Expansion. Gist opslag tot de mei

Na fermentatie bezinkt beetje bij de gist op de bodem van het vat. Onze wijngaard wijnen rijpen tot mei van dit gist en worden direct gevuld vanuit daar met slechts één pompen en filterproces in flessen. Ook hier is het zo weinig mogelijk aan "stress" de gevoelige wijnen en zeer zorgvuldig te behandelen.

Als onze ontwikkelmethoden je kijkt naar dat zo is, besef je al snel dat we werken eigenlijk heel ouderwets. We maken gebruik van oude methoden van onze overgrootouders.De continue monitoring en continue aanpassing van de strategie consumeren. Elke wijn is de som van veel natuur en vele kleine menselijke beslissingen. Soms vooruitgang is achteraf. Een voorzichtige combineren oude technieken met moderne processen is het centrale thema van onze ontwikkeling filosofie.

Top aanbiedingen - Kopen aanbevolen Producten van Schätzel